2016. december 21., szerda

Mandulás cantucci(ni) - letölthető süticímkével

Este ez is elkészült a mézes mellett. Erősen ajánlom. Évekkel ezelőtti NLC recept.

Fotó: Sanyikám  Kató Eszter

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
3 tojás
15 dkg cukor
12 dkg vaj
1 tk sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 bő marék mandula

Elkészítés:
A sütőporos lisztet összedolgozom a vajjal. A tojást jó néhány perc munkával habosra verem a cukorral. Belereszelem a citrom héját. Az egészet alaposan összedolgozom. A héjas mandulát egy szakácskéssel kicsit megvagdosom, és a tésztához gyúrom. Előkészítek egy sütőpapíros tepsit. A tésztából egy nagy hengert gyúrok., amelyet úgy hét-nyolc darabra vágok. A darabokat szép, téglára emlékeztető darabokra formázom.
Sütőpapíros tepsire fektetem, és 10 percre beteszem a 200 fokra előmelegített sütőbe. Amikor már kicsit kezd színesedni, akko kiszedem, szeltelem, és még 5-6 percre visszateszem sülni.
Frissen magában vagy kávéhoz, kakaóhoz mennyei. Ha maradna belőle, akkor dobozban sokáig eláll.

Fotó: Sanyikám  Kató Eszter


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése