Későn sült ki, így csak ma csattintottam a reggeli szeletről egy képet, hogy hihető legyen, hogy elkészült. Ilyenkor, amikor képet csatolok, sajnálom, hogy nem gasztro magazin minőségű.
A tészta egy egyszerű linzertészta tojás nélkül:
400 gr liszt, átszitálva!
250 gr Ráma kocka
100 gr porcukor
+ a recept nem mondott reszelt citromhéjat, de ez alap
gyúrás után hűtőbe tesszük picit a margarin miatt pihenni, addig jöhet a töltelék:
7 db alma csinos kockákra vágva (ki milyet szeret, és milyen bőséges töltelékkel... Én tettem bele 8 dbot, és a hersegő savanykás idaredet szeretem)
10 gr fahéj
20 gr vanília cukor
140 gr mazsola - én 120 mazsolát, 20 vörös áfonyát tettem bele
A tészta 2/3 részét belelapogatjuk, nyújtjuk egy kapcsos tortaformába, legyen pereme is egész magasan.
1/3 rész megy a rácsozásra (elvileg.. nekem maradt ki tészta, túl magasra béleltem elsőre a peremet, nem ért fel addig 8 alma sem :)): kinyújtjuk, felcsíkozzuk, berácsozzuk.
1 órát kell sütni 200 fokon, és amikor kivettük, a rácsok közé kell eloszlatni a sárgabarack lekvárt....
Ami még hiányzott szerintünk, mert valaki forrón szereti... egy-két gombóc fagyi mellé/rá. Legközelebb úgy csinálom.
Sanyikám, én egy szelet pitéért elég sok mindenre kapható vagyok :))
VálaszTörlés