2024. május 13., hétfő

Valami megint hiányzik a képletből

 (Anyák napjáról sem feledkeztem meg, csak majd a Lócika csütörtöki sulis eseménye után írok)

… a sikerélmény. Hiába szép és jó minden, ha magam körül csak forgok, toporgok, és nincs megdolgozott  sikerélmény feeling. Annyi területen domboríthatnék pedig, és nem kell gondolni fene nagy dolgokra, de az érzés kell. Kell látnom az esélyét, mert egyébként nem veszi be a fókuszom az adott területet, és okafogyottá válik. Úgy örültem az uccsó pár futásnak, hogy egy-egy km-t a végén megpróbálok megtolni, hogy mindig jobb legyen, mert a sebesség gyatra. Végre láttam javulást, végre bírtam picit hosszabban is kitartani a tempót és már különösebb erőlködés nélkül befért a 6perc alatti km, erre a térdem vacakol :(. Eddig úgy voltam vele, hogy picit rozsdás és reggelente ‘kattog’. Vagy lépcsőn lefelé. Nem is mindkettő, csak a bal. Most hétvégén egy futás és tenisz után alap jàráskor is mindekettő kattog-ropog 😭. Fájni nem fáj, sportolás közben nem jelentkezik ez, de akkor is nagyon nem oké. Muszáj lépnem az ügyben, addig szünetel a futás/tenisz, max a kardió ellipszis jöhet szóba… Ha bármelyik szakember azzal fogja kezdeni, hogy “De hölgyem, mit akar 44 évesen…?” Annak megmondom a magamét. Mert én még nagyon sokat akarok. 

Volt itt megint játszóházas szülinapi zsúr meghívás pénteken Lolának, MCC Mózinak és Art Week látogatás Géza papánál, Bozsik vasárnap, vezetés, sárkányeregetés vmikor hétközben és hát nyúlnézés, mert Lola nagyon szeretne. Mózinak még él és virul Bart, amit a nagyszülőktől kapott egy karácsonyra, Lócika pedig leopárdgekkót szeretne, sokszor nézünk ilyen videókat 😁. Ma egy jó nagy lépéssel közelebb is kerülünk az ügyhöz, beszámolok majd róla.

Csatolom a szokásos heti/kétheti képeket, nálam a blog a fotóalbum:


Bozsik 2024.05.12.

sulis Anyák napja hétfőn
(nem pityergőztem szerintem eddig egyiken sem annyira, mint most ❤️)

Én is sokszor érzem magam így kiterítve 😂

Kamasz fiam ❤️

Pózolj gólyával 😁
(Tour de Hongrie)

Linett és Viola szülinap 🥰

Kötőhártya miatt két nap itthon

Mark Cavendish szelfi 😁 - csak összejött

AmaTour de Hongrie

Kinőtt Köntösben sárkányt eregetni menő 🙈
Vagy nem 😁.

Bendi & Lola ❤️

… és a befutó 😍


2024. május 3., péntek

Ja. A címet lehagytam :) - Ez megint vegyes vágott

 Ülök a melegszendvics és tortellini szagban/illatban, elvonult a család, lement a reggeli hajrá, ilyenkor enyém 15 perc nyugi ülve kávéval a kezemben. Végre a teraszon is jó idő van ehhez, mindjárt ki is ülök inkább oda. Tegnap, amikor délben kivittem a kutyát, rájöttem, hogy minden, ami természethez köthető jó élményem/érzésem van, az nekem mind Nagyhuta, Tiszaszentimre (anyai nagyszülők) vagy a Széchenyi utca (apai nagyszülők). Valszeg roham tempóban öregszem, hogy egy-egy tavaszi, mozdulatlan meleg nap megannyi emléket hoz fel. Nagyon durván elraktároztam ezt. Nagyon hajszálnyi kell ilyenkor, hogy könnyekig meghasson :). Magamat is meglepve. Úgy szeretném, ha a gyerekeknek is lenne valami ilyesmi ‘albumuk’.

Itthon egyébként nincs most semmi extra, minden olyan, mint egy öttagú családban, ahol 2 kamasz(odó) fiú gyermek van és egy rajtuk edződött kislány 😁. Május elsején kimentünk a DEAC napra, igazi majális feeling volt, de ha már Lolának és Mózinak találtunk mozgásformát, akkor nagyon örülnék, és hasznosnak, eredményesnek mondanám. Eszter is jött a gyerekekkel, mert tenisz edzésük volt (én kedden reggel voltam, tart még a lendület, tanulom, hogy ne frusztráljon, hogy nem fejlődöm rohamtempóban, csak tyúklépésben.)


Hétvégén Anyáknapja, itthon Lola részéről különösen nagy a készülődés, annyira cukik ❤️. Már becsomagolt pár napja egy festményt nekem, amit minden nap elmond, hogy alig várja, hogy vasárnap reggel átadjon. Ő alkotta. Istenem… 🥹. Lócikáék a suliban mesterkednek valamiben, de csak május második felében lesz az esemény állítólag, mert a sok hiányzó miatt nem haladnak úgy a felkészüléssel. Mózi részéről már az ajándék lesz ha nem köt belém aznap. Meg senkibe 😂. Egyébként vele a konyhában nagyon jó partnerek vagyunk. Vmelyik hétfőn, még mikor szabin voltam csináltunk házi raviolit a karácsonyi tésztakészítővel. Ő ezeket szokta emlegetni később is. Tudom, h neki a vezetés a másik nagy szerelem , ezért délután május elsején elmentünk bodzát szedni és kicsit sárkányt eregetni. Nagyon jó volt, tényleg annyi minden befért a napba, de nyilván mindig kevés valakinek… Pedig Attila még Lócikával is focizott, este társasoztunk, és még sem éreztem kipipálós menetnek, hanem tényleg jó volt.


Tényleg apaépítő is volt a hétvégén, Szalonnán volt a brancs, de voltak Aggteleken, Szilvásváradon, meg a Bükki Csillagdában, én pedig lazzerkodtam és selejteztem itthon és ültünk egy csajos Ötyét, akarom mondani Fitymát 😂. Szombaton reggel Dórival elmentünk talpmasszázsra, aztán én kozmetikába, majd beültünk trécselni kávézni, ebédelni. Ez is tök jól sikerült. Lassan úgy fel vagyok töltve, hogy elszállok 😁. 







Lócika haverja is itt aludt vmelyik hétvégén, ilyenkor leadja nekem a menüt, hogy este bolognai, reggelre amerikai palkó, vacsira pizza, én pedig gyúrom, keverem sütöm 😁. Vasárnap a kézi meccsre vitték ki Endi szülei, így ez a hétvége is fullosra sikerült. 



Attila Bocskaikertbe ment még el gokartozni Mózival akkor, szombaton meg biciklis Bodrogközi túrán tekert, 7. lett ❤️. Rákattant erre a bicikli témára megint, vagy itthon teker vagy kiruccan vhova a környékre. Júniusban lesz majd a Hungarian Divide, arra gyúr. 



Najó, dolgozom gyorsan, mert hamar akarok ma végezni. Jó hétvégét Nektek is.