2017. február 7., kedd

Könyvtár az egész világ - letölthető/nyomtatható olvasójeggyel

Jó lesz a mai nap, már érzem :). Több utolsó-sóhajtásos-megkezdettre kerül fel a pont, ilyenkor azért szaporábban veszem a levegőt, még akkor is, ha egyébként számomra kedves elfoglaltságokról van szó. A hétvégén egy Kata anyuka kérdezett minket, szöszmötölni, varrni, fabrikálni szerető hármónkat, hogy miért csináljuk, ha piszok mód tud frusztráló is lenni a dolog? Hogy miért kell, ha idegbetegek is tudunk lenni tőle :)? Egybehangzólag arra szavaztunk, hogy az éremnek két oldala van, és a frusztráció olyankor jön, amikor valami nem (úgy) sikerül vagy csip-csup értelmetlen figyelmetlenségből ered a hiba, sőt ha látszólag rajtunk kívül áll :)). Ilyen a varrógép nem működése, szálhúzása, gubancolása, oktalannak tűnő zúgása, hurkolása, csúnya munkája, vagy a szín és a fonák összevarrása vagy csak éppen nem tetszetős kivitelezés és bontási munkálat a ludas. Fel-felüti a fejét pici csapkodás, anyázás.... Erre mondta nekem Lócika a legutóbb, amikor eldurrant az agyam, és jó mélyeket sóhajtoztam, és sok-sok elharapott, félbehagyott mondat szaladt ki a számon, hogy Anya, ha hisztizel beküldelek a szobádba.... :D A legjobb tükrök. Mózi meg - mint a lovakat kockacukorral - etetett mandarinnal, hogy lehűljek. Nincs olyan szeretem-tevékenység szerintem sehol, ami néha nem sül el a visszájára. Szóval emiatt nem aggódok. Meg azon sem, hogy valamikor kétszer megvarrok valamit, ha elsőre nem tetszik, és nem adok ki olyat a kezemből. 

Ez a tavasztidéző eső és ez a kedd most megint a legjobb. Rend és tisztaság honol még ilyenkor a tegnapi nap eredményeként, fiúkat Attila viszi, amikor itthon van, Lola visszaszunyál a reggeli eszmélését követő kb egy-másfél óra után. A posta ma már tuti hozza a mesekönyvet, és ebben a kuckózós időben a legjobb esti, délutáni program lesz a könyvtáros játék bélyegzővel, kölcsönzéssel, olvasójeggyel. Töltsétek le, hajtsátok félbe, töltsétek ki, és pecsételjetek kedvetekre. Még véletlenül se többet papírra, mint a kezetekre vagy a kisasztalra... ;-)

Akinek pedig van megunt, elcserélendő, elajándékozandó mesekönyve, vállalom, hogy gazdát keresek neki állapottól függetlenül. Biztosan vannak ilyen elfekvő darabok. Nálatok?





Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése