2015. november 25., szerda

Mózi jókat mond, kérdez továbbra is... :) - gyerekszáj

- Anya, Petőfi Sándor volt az első ember?
- :))))

Ezt tegnap kérdezte vacsora közben, de Petőfi Sándor nagyon piszkálja a fantáziáját, nem igen tudta még helyre tenni. A múltkor kijelentette, hogy Kiskőrösön született, de hol van most? Hol temették el? Miért esett el a csatában? Hogy? És tényleg gatyában táncolt :D?
Ennek a gyökere a leleményes ovis mondóka, amit remélhetőleg mindenki ismer:

Petőfi Sándor gatyában táncol,
Felesége bugyiban,
úgy mennek a moziba

Éreztem, hogy itt rendet kell tenni (akkor meséltem neki, hogy Kiskőrösön született). Mert ismeri az Anyám tyúkját, a Szeptember végént, a Szeget szeggelt és még párat, de nem kötötte össze, hogy a kettő személy ugyanaz. A költő, aki gatyában táncolt. Azóta még jobban viháncolnak rajta :).

Van, hogy hozzáteszi utána vagy annyit kérdez csak, hogy:

- Anya, a munkások voltak az első emberek?

Na, ezt nem értettem először, de aztán rávezetett. És okos a gondolatmenet... Valakinek ugye fel kellett húzni a Világot. Nála még a természeti erők és Isten képe halovány. Sokkal inkább a manifesztálódott dolgokra kérdez, gondol. Nem síkság és büszke bérc érdekli, folyó és vadvirág, hanem hogy valaki utakat épített, házakat, villanyt szerelt, autót rittyentett stb. Itt gyökerezik a kérdés  tehát :). Mert valaki előttünk ezeket már megcsinálta. Imádom, ahogy teker az agya mindig valamin. És hogy olyan egyértelműnek tűnik az ő világa, mégis annyira távol esik a valóságtól. Cuki.

4 megjegyzés :

  1. Hihi. Jó gondolat...! És március 15.-ről még nem is tud, de azért Petőfi, mint első ember :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most a legujabb Ádám és Éva. Hogy ponrosan mi a nevük. Miért csak egy nevük van és hol vannak eltemetve. Na ezzel megfogott :). A válasza: Anya, nézzük meg az interneten, ott minden fent van... ;)

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  2. Annyira cuki és tudorka, megzabálom :)

    VálaszTörlés