2014. június 19., csütörtök

Debrecen - Rimini

Nagyon vacillálok, hogy aludjak-e egyet vagy írjak... Szerintem lesz mindkettő :).
A kuckóról beszámoltam, a többit még színezgetem fejben. Próbálom rendszerezni, hogy később visszaolvasva is élmény legyen (nekünk legfőképp) és hogy ne legyen benne túl sok leütés, de a szerethető karakterek és helyszín átsüssön. Lesz, ami lesz, majd max később fabrikálok rajta. 
Hosszú előkészület előzte meg az utazást, de este 8-kor kocsiba pattanva Budapestig sem jutott eszembe olyan dolog, hogy na, b@sszus..., az otthon maradt :)). Kezdek profi lenni a rendszerezésben is. Külön kis hátizsák az úton szükséges pelenkának, nedves ilyen-olyan törlőknek, pót kisgatya stb. Külön táska a lábunknál lévő kajának, nasinak. Előre hámozott, darabolt nagy doboz sárgarépa, alma egészben megmosva nekünk, alma héjastól darabolva Mózinak, alma hámozva darabolva Lócinak. Mazsolák, frissen sütött tökmagvas pogi, márványos joghurtos-barackos süti stb... Külön volt csomag a strand holminak, mint úszógatyák és fürdőruhák, gumicsónak, úszógumi, felfújható strand labda, waboba, karúszó, vizipisztoly, strandlepedő, tengerparti mamuszok, homokozójátékok stb. Külön volt csomagolva a két gyereknek, külön nekünk úgy rendszerezve, hogy kb mikor megérkezünk mi fog először kelleni, mi legyen felül, mi legalul. Külön volt tisztálkodós holmi, külön elsősegély, külön az ottani kajázós, főzős motyó, tányérokkal, sajtszeletelő, hámozó, fakanál minden. Ezeken túl vittünk kempingszékeket, hűtőládát, gázfőzőt, főző állványt
(ezt ajánlom mindenkinek, mert jócskán növeli a kényelmi faktort), kempingasztal, árnyékoló pop-up strandsátor, 2 személyes felfújható matrac, 1 személyes felfújható matrac, 1 személyes önfelfújós matrac, lámpák, ledek, szerszámok, kis ásó :))), nagy babakocsi, felakasztható zuhanyozó. Ami elmaradt az a lapát és seprű, illetve direkt elmaradt a grillező, de ez legközelebb jön, mert befért volna, és nagyon nagy hasznát vettük volna. Így csak szimatoltuk a szomszédok sültjeit...
Kiváltottuk Lócinak a személyit, és az uniós biztosítási kártyát, Attila intézte a többi biztosítást autóra is, teljesen át lett vizsgálva az autó is az út előtt, hogy ne érjen meglepetés minket, GPS, magazinok (bár ezt nem is akartam túltervezni, hogy ne frusztráljon, hogy nem tudok olvasni).
Éjszakai vezetést terveztünk közösen, én a magyarországiban benne lettem volna, de végül Attila tolta, itt-ott hajnalban már megállva és aludva 20 perceket, ha nagyon kellett. A gyerekek tündérien viselték, pisilni, inni meg-meg álltunk, de le a kalappal előttü(n)k. Ha kempingezéshez kell jó tanács, ötlet, KERESSETEK bátran ;-)!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése