2015. január 5., hétfő

És mindig ott hagyok egy darabot a szívemből...

Attila kérdezte a napokban Mózit kutyasétáltatás közben, hogy Mózi, Te szeretnél kertes házba költözni?
 - Én igen, de a szívemet itt hagyom.
......

Az ilyeneken leesik az állam. Hogy egy négyéves hogy tud ilyet megfogalmazni. A népdalok éneklésekor ízekre szedi a dalokat este. Már nem tudok egy fél sort egy szuszra elénekelni, mert mindent megkérdez, hogy az mit jelent. Pl, hogy fáj valakinek a szíve. Ezt rendszeresen kéri, hogy mondjam el. Hogy hogy szerelmes, hogy fáj a szíve. A másik a csalfa. Ezt előszeretettel használja az utcán is, mutogatva emberekre. Ünnepekkor pedig hallom, hogy vita közben kiabálta bent a szobában Lócikának, hogy Eredj a pokolba!
Attila kérdezte, hogy kitől hallott ilyet. Mi mást mondott volna, mint... Anyától :). Még szerencse, hogy volt rá magyarázatom. A Tancika Marcika népmesében hangzott el többször is, de ott a Kicsi dió és utána a többi. 
Esténként tudakolja, hogy az ágyát elvisszük-e, ha költözünk. Meg utána minden egyes bútort és órát és ceruzát, villanykörtét megkérdez. Utána elindul visszafelé. Amikor mi ide költöztünk mi volt itt? Ki építette ezt a házat? Ki festette ki? Hogy kell csempézni stb-stb :). Olyan lelkes és rendíthetetlen. Úgy szeretem, hogy ilyen. Igyekszem mindig részletesen, "láthatóan" elmesélni.
A következő nagy téma az Angyalok, és az pokol. Milyen az, miért, hol stb. És hogy ki hal meg, miért áll meg a szíve, mitől dobog stb. Miért temetik el a testét, és hova lesz az ember... Ezt még tudom is mesélni, elmagyarázni az én elképzelésemet, na de az örökös elektromossággal már bajban vagyok. Tényleg rá kell gyúrnom a napokban. Mert az hogy Zsolti bácsi szerelte fel a csillárunkat anno az nem elég. Hogy építenek házat, és hogy vezetik bele a manót(= elektromosságot)? Hogy fut a falban a vezeték, mitől ég a lámpa. De nem annyit akar tudni, hogy felkapcsoljuk. Ez nem elégíti ki. Ma pont elkaptam egy pillanatot, hogy a hosszabbítót kémlelte nagyon nagy szakértelemmel. Mondtam, hogy csak bele ne nyúljon. Azt nem akart. Csak azt mondta, lát benne mélyen vezetékeket... És az hogy, és mi, és miért és hogy működik.


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése