2015. január 20., kedd

Kis kifli


A kicsi se kicsi többet... Hanem nagy bölcsődés. Nem is kaphatott volna találóbb jelet, mint a KIFLI (ejtsd: kiffffi ;-)). Készülünk egy ideje erre a bevetésre, és tudtam mindenemmel, hogy nem baj az, ha nem sikerül hamarabb startolni. Még akkor is, ha az abban a pillanatban némi szájhúzogatásra adott okot. Erzsike néni fogja leginkább gondját viselni, az ő kis kifffije lesz nap közben. A hétvégén, pontosabban pénteken, belázasodott Lóci, így látszott, hogy hétfőn nem fogunk kezdeni. Ma viszont egy másfél órácskára már megjelentünk. Nem volt ismeretlen a terep, mert nyáron is jártunk bent a fiúkkal, illetve jól emlékezett a Mózi idejéből. Számomra egyelőre nagyon szokatlan, hogy most a második fiúcskát kell szoktatnom, és nem ő az a "mellékes" kenguru a zsebemben, akit hurcolászok, ha megyünk valamelyik intézménybe a nagy testvérrel. Van kis szekrény, van törölköző, fésű (fel is avattuk), olvadok el, hogy mennyire cuki és aprócska csikó. A héten róla is kell egy bölcsődei bemutatkozót írnom, már fogalmazom fejben azt a pár 5-6 oldalacskát ;-). 
Az, hogy mennyire lesz sima ügy a szoktatás, javarészt rajtam múlik. Tudom, és nem fogok csimpaszkodni a gyerekbe, hanem betapasztott füllel szaladok ki a kapun, ha kell :(. Remélem, nem nagyon kell. A mai nap még az "elvarázsolt palota" kategória volt. Szaladt fűhöz-fához, főzött kakajót, vasalt, lovagolt, szétpakolt, dobált, gyurmázott. Sőt, voltunk só-szobában is, hiszen kedd van :D. És hogy anya közben mennyire fogja megváltani a világot??? Jó kérdés. Nyomaszt persze ez a tudat is, hogy akkor már hasznom legyen, ha intézményesítettem mind a két fiút... Mert nekem ne mondja senki, hogy azért gondolkozik el a bölcsőde gondolatán, mert jót tesz a gyereknek a társaság. Belefacsarodott a szívem Szabikát látva cumival a szájában a macikát ölelgetve sírva, aki most szokik egy hete talán. Pityergett, néha el lehetett terelni a figyelmét, de látszott rajta az a hatalmas hiányjel, amit az anyja helyén érez. Most bekönnyezik a szemem, annyira érzem... 
Na de Lóci ennél jobban fogja venni az akadályt. Biztos háttér van mögötte és előtte. Ezzel bújok ágyba, de fogtok még hallani rólunk.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése