2013. június 18., kedd

Esküvő

És mert megígértem Nektek.

Erősen úgy fest, hogy a blogolás mostanában utólagos élménybeszámolókra, történés megosztásra szolgál, az aktualitások pedig háttérbe vonulnak. Pedig szeretnék én írni, sokszor körmölök is fejben, főleg futás közben, vagy ha olyan történik. Csak a kirakatrendezés nem rendszeres. Nézzétek ezt el nekem, és örüljetek annak a pár szem fonnyadt mazsolának, amit sikerül feltennem :).
Marikáék esküvőjéről pl még egy szót sem szóltam, pedig szívemhez nagyon közelálló volt a házasulandó pár (köhömmm...) a helyszín, a stílus (Marika ruhája és benne a menyasszony különösen), az élelmiszer kínálat ;-), a családias hangulat és a társaság is....

Zempléni útikalauzunk következik: 

Tállya község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Szerencsi kistérségben, a híres tokaj-hegyaljai  borvidéken fekszik, Miskolctól 45 km-re keletre. Nagyhutától pedig jó messzire ahhoz, hogy a polgári szertartásra is odaérjünk időben ;-).
A középkorban vára is volt, de a 16. században már csak romjai álltak. A Rákóczi-szabadságharc idején - a Rákóczi család birtokaként - a kurucok fő bázisa volt. Lakosságának 99% magyar, 1%-a roma.

A családias hangulatú esküvőnek (szertartásnak, vacsorának, táncnak és éjszaknak) pedig az Oroszlános Borvendéglő adott otthont. Le a kalappal előttük (ebben Marikáék is benne foglaltatnak, hogy ráleltek, és ide álmodták). Számunkra hatalmas meglepetés volt, hogy ilyen színvonalú hotel működik a kis falvak, községek között. Nagyon ínyemre való volt, hogy a 35 fős násznépnek saját készítésű meghívók, köszönőajándékok, díszítések készülhettek, hogy a menü lehetett új hullámos, de nagyon finom és bőséges, és nem kellett attól tartani, hogy csak a legbiztosabb a töltött káposzta és sültes tál. Az pedig, hogy együtt ébredhettünk és reggelizhettünk a szabadban még gyerekestől is, felülmúlt minden várakozást.
Attila is volt olyan yofej, hogy gardírozta a porontyokat, és táncolni is tudtam, illetve belelazulhattam az eseményekbe, nem kellett mindig vigyázzban állnom. Főleg az esti fürdetés, fektetés után. 
Nem kaptam még képeket, csak egy-két házilag lődözött hazait, abból teszek fel ízelítőt, és kívánok Marikáéknak inkább kacskaringós, de mindenféle statisztikát felülmúló és meghazudtoló vidám elkövetkezendőt.


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése