2014. július 25., péntek

Mozart és Lozart

Ha 10 perc alatt megírom a posztot, akkor egyből Nektek adom, és lefekszem délutáni durmolni,  ha nem akkor majd csak később lesz mai poszt, az alvást nem hagyom ki :)).

Regő kérdezte, hogy Lócinak mi az igazi neve (ez a Mózi és Benedek párosításból jött, mert gondolom kíváncsi volt, mint takarhat akkor ez a név :)). Juditka mondta, hogy Lőrinc. Elkerekedett szemekkel mondta, hogy ő azt hitte, LÓCÁRT. Gondolom, valahogy a Mozart-ból szőtte össze. Ami tök logikus. Van egy Mozart -> Mózink, illetve egy Lozart -> Lócink :))

Annyira kezdem könyv szerint értelmezni a gyerek mellett nincs idő háztartásra, és ne is erőlködjek vasalással, hogy laza vagyok, mint a pamut, viszont a háztartás szalad. Programolunk össze-vissza, széltében hosszában, hol Adriékkal, hol Barbiékkal, hol hatalmasat sétálunk a gyerekekkel, hogy lefárasszam őket (és vele együtt magamat is), biciklizünk, fagyizunk, játszóterezünk, szökőkutazunk a Campus tövében,
ezt csak azért, mert olllyan jó ;-)
utána felnőttként Campusozunk. Összeröffenünk Cesztivel, maradék időben varrás van. A kupi pedig kezd a körmömre égni. De most ez sem zavar. Olyan aranyos Mózi az ovi szünet alatt, ami nem tudom, hogy a sok együtt töltött időnek köszönhető vagy kicsit komolyodott, önállósodott. Lócika meg mindent próbál mondani, a szavak eleje, első szótagja stimmel is, de valami klappol teljesen. A múltkor az autóba beszállva, mondta, hogy Babóca (inkább volt Bóca), és mutogatott az autórádió irányába. Teljesen érthető volt, hogy indítsuk el a Babóca hangoskönyvet. Az hogy KAKA, APA, ANYA, OTT, MAMA, PAPA, DODÓ, BANK, TEJ, CICI, CICA, CINI (ez a Cini a makacs egérke), AUTÓ, KEKSZ, (H)INTA-PAINTA, DABDA (=labda) magától mennek, de visszaismétel ügyesen, illetve vannak fix szótagok, amiket következetesen használ a banánra, barackra, mazsolára. Szépen próbálkozik a hosszabb szavakkal, néha kivehetően sikerül is a Debrecen, Tolsztoj, enyém, add ide. Olyan hihetetlen ez még mindig nekem, hogy a kicsi sem kicsi már igazán.
Mózinak nehezen megy az esti elalvás, kijárkál(na) különböző ürüggyel, de már elég jól leredukáltam. Pisilni már csak a szoba melletti, benti fürdőbe mehet, egyedül elintézi, lefekvés előtt kell inni, enni, utána hiába alkudozik, esélye sincs. Egy időben bepróbálkozott, hogy túrta az orrát, és elém járult a "sárkány gyíkokkal", hogy töröljem zsepibe. Mondtam, hogy ezért sem kell kijönni, tépjen egy darab papírt a wc-ben, és törölje le ő. Furmányos. A múlt héten a körme "szakadt be", azt kellett kimanikűrözni. És tényleg furfangos, mert csupa olyan dolgokat szed elő, amire máskor mondom, hogy szóljon inkább nekem, és egyből levágjuk, kifújjuk, kitöröljük stb :)). Tegnap ebéd után is settenkedett még bent, meg leselkedik ki az ajtón. Mondtam, hogy bújjon vissza gyorsan. Erre nagyon nem tudott hirtelen kitalálni mást, csak annyit: Anya, azt akartam mondani, hogy..... Vigyázz magadra!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése