2011. június 15., szerda

Mission Impossible?

Pünkösd családi küldetésről szólt idén. Kimondva-kimondatlanul egy cél vezérelte a csapatot: kedvet és kilót verjen a 38 kg-os nagyiba. Legalább félkila plusz volt a hétvégi remény. De a több csak jobb. (60 dkg lett. Csomagolhatom? Ám legyen...) Mert a 38 kg szerintem szenesvasalóval a zsebében annyi, bár ő állítja, hogy 42-43 kg, mint én. Versenyre akar szállni az én szoptatós étvágyammal a reggeli egy bögre tejével és esti joghurtjával :)???! Ne parádézz, Nagyi!
Sosem volt tipikus dundus falusi nagymama. Fénykorában is max 45. Sudár volt ő mindig. Ez viszont már más. Kis család-nagy család levonult Tiszaszentimrére, és asszonyok egész hétvégén főztek. Nem hiányozhatott a tipikus petrezselymes új krumpli a zsenge falusi rántott pipivel, uborka salátával, de volt ott pörkölt, babgulyás, zöldborsó leves, aranygaluska ésatöbbiésatöbbi....
Mózi is élvezte a helyzetét pucéron heverve a vén diófa alatt. Zöld lámpát kapott a plédre pisilés, sőt a reggeli biológiáját kissé elcsúsztatva a délutáni fényben szintén a pokrócra, valamint valahol a lavor és a kerti csap között fél úton sikerült kilehelnie magából.
Testet-lelket simagató kis wellness hétvégét rittyentettem, leszámítva a ma már divat számba menő méregtelenítést és beöntést. Maradt az ósdi manikűr-pedikűr-kozmetika-futás. Így olcsóbb is volt.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése