2012. február 15., szerda

Recept sorozatunk 6. része - Krumplipüré bolognai raguval

8 hónapos kortól adható,


Hozzávalók 2 felnőtt és egy gyerek adagjához

- 2 nagyobb krumpli (köhömm, ez csupán az én adagom, vagy nagyon nagy krumplinak kell lennie...)
- 35 dkg darált pulykacomb
- 1-1 sárga- és fehérrépa
- néhány zellerlevél
- 1 kisebb cukkini
- 1 hámozott paradicsom-konzerv (télen jobb híján)
- 1 tk oregánó
- 1 kis fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma
- só, 2 ek olívaolaj, 1 ek vaj

A krumplipürét nem írom le, azt mindenki tud csinálni. A lényeg, hogy ne menzás törtkrumpli legyen :). Mózinak még nem vajazok, margarinozok, így az övét kefirrel kevertem össze, és tökéletes lett.
Leírom a hozzávalókat mindig, de ezek csak támpontok. Én elég szabadon értelmezem az összes receptet, inkább szemre, marokra, ízlésre, ránézésre dolgozom. Valamikor meg is szívom :). Ebbe is tettem gombát.
Pirítsd meg az olajon a hagymákat, szórd bele a darált húst és az apróra darált/reszelt zöldségeket. Sűrű kevergetés közben pirulásig, ~ 10 percig 'szinezd', majd a paradicsomot cuppogtasd át kézi mixerrel (pl.), és mehet a ragura. Fűszerezd ízlés szerint, és főzd puhára. A ki nem nőtt pürésítés ne maradjon el. Mózi kezdi kinőni, nagy örömömre szépen fogy a darabos motyó is, nem tolja ki a krumpli kockákat sem.


forrás: Kismama magazin 2012 február-március

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése