2017. november 2., csütörtök

Very tudatos vagyok az év hátralévő részében - ajándék adventi ötletekkel ;-)

... és nem hagyom magam kifuttatni az időből. Listából dolgozom most is, pipálok, és nem akarok megszakadni, és utolsó pillanatig újabb ötletekkel bővíteni a fogyatkozó "vonalvezetőt". A maximalizmusnak is van határa. 53 nap karácsonyig!!

Végtelenül unom saját magam, illetve másokat is ;-) amikor dől a jajgatás, hogy mire nincs idő, és mire kellene, de mit áldozunk fel azért, vagy mit csinálunk gyökeresen másként, hogy mégis legyen. Én itt most nem a tutit akarom megmondani, azt már sokan megtették, inkább csak kaptam tegnap (is) egy újabb löketet, illetve mostanában szerencsére több tudatos toló mozdulat is jött felém, hogy alakuljanak jól a dolgok. Én amolyan multi-tasking nélküli öreg motorosnak tűnök, akinél egyszerre egy változtatás jön be, és ha az fixálódott, akkor jöhet egy újabb. Nekem egy ilyen nyár környéki elhatározásom volt, hogy esténként igyekszem a lakást "látogatható" formára varázsolni, elmosogatni, elpakolni, mert reggel olyan jó úgy felkelni, hogy nincs gané. Nem vonok statisztikát, hogy hány napból hány nap sikerült, én jelentősnek érzékelem a javulást. Ezt visszaigazolandó a szomszéd kislány, aki többször jött már át úgy, hogy kérdezte, nálunk mindig ilyen szép rend van, és azt szeretné ha nekem 5 gyerekem lenne (az én 3-am és ők ketten a testvérével :D) mert én olyan jó anyuka vagyok (szivecske-jel ;-)). Kétségkívül az én közérzetemhez a család jólműködésén túl sajnos ez  jelentős fundamentum. Van több fejben lévő következő lépés, de csak utólagos sikerekről számolok be, nem puffogtatok előre.

Ebéd után, illetve tegnap ebéd után sikerült a gyerekek adventi kalendárium-tervezetét összerakni beltartalmat illetőleg, mert nem akarom, hogy csak az édesség főszerepeljen. Sőt. Olyan jó, hogy emlegetik a tavalyi mese-gyertyát, ollót miegymást, viszont a Kubu szeletet vagy csokikat nem igazán.

Dobok ötleteket, hátha Nektek is jól jön. Fiszem-faszom kinder-mütyűr nálam nem szerepel, pontosabban lehet DE. Mínuszba.

Saját ötlet vol 1. Idén kitalálok egy adventi csere-bere meglepetés játékot, ami arról fog szólni, hogy ők kiürítik a zsákocskát reggel, de cserébe a reciprocitás elvét alapul véve meglepjük az angyalokat. Hátha nem csak Télapónak esik jól a keksz és tej, hanem nekik is. Szeretném ha lenne foganatja, és kevesebb "haszontalan" kincs kószálna a lakásban. Nem szeretem kidobni az ő dolgaikat, végülis honnan veszem én ahhoz a bátorságot ;-). Ahh, néha muszáj óvatosan rendet rakni. Ebbe a játékba ha belemennek, hátha erőszak nélkül elvisz pár ilyen motyót az angyalka. Jaaa, mert nálunk az adventi meglepetést is az angyalok hozzák, ezzel ágyazva meg a végső karácsonyi boldogságnak.

Saját ötlet vol 2. - Régi kiberhelt telefonnal szoktak itthon fotózni, diktafonon hanganyagot rögzíteni, videózni. Ezt picit tudatosabb szintre fogjuk emelni, és nem fotó-kihívásba állok sorba advent idején, hanem a kezükbe adva a működő gépet, normális telefont, az Ő szemükkel-fülükkel látva-hallva összefűzök dec 24 után egy videómotázst, ami nekem lesz játék és kihívás. Valamint egy maradantó emlék, ami remélhetőleg pofásan visszaadja majd, hogyan látják, élik meg az ünnepi rákészülést. 

Dec 2-án Tompeti koncert az Auchan-nál, már kifigyeltem, oda is megyünk

Lesz olyan nap, hogy meglepetésből reggel nem megyünk oviba, hanem Sanyikámékkal egyesülve csapunk egy görbe napot a Hortobágyon vagy Nagyhegyesen (vagy itt-ott) az 5 gyerekkel. Alig várom, nekünk is ajándék lesz.

Közös cukrászda (ilyen helyre mi nem járunk igazán év közben, így nekik élmény)

Játszóház 

Készítünk közösen mézecskalácsházat, amit ők díszítenek édességgel

Készítek kuponfüzetet, amit bevállthatnak Jolly J. kívánságnak

Hóspray - ilyennel sem fújtak még ablakra, most teszünk egy próbát :D

Hozzávalók lesznek egyik nap a zsákocskában, és hógömböt készítünk.

Mozi

Szomszéd gyerekekkel projektoros házimozizás

Családi Korcsolyázás

Ezeken túl jönnek tölteléknek olyan apróságok, amiket szerettek volna már. Mini tűzőgép, nyalánkság, Lolának csattok, ujjbáb, pecsételős filctoll, tetkó stb.

1 megjegyzés :

  1. Nagyon jó ez a montázs, az ő szemükkel. Nálunk Bori fotózott a nyaraláson össze-vissza, de nem csináltam vele semmit :( Motiválj majd a végeredménnyel! :)

    VálaszTörlés