2016. április 16., szombat

Játszótér az egész világ

Játszóterezés előtt gyakran elkap az ált isis osztálykirándulások hangulata. Reggel kivetett az ágy magából, nem volt szükség cukros kakaóval kimosni a csipát a szememből. Jó volt összerittyenteni az úti batyut elemózsiával, szalvétával, kiskanállal nyakba akasztható műanyag pénztárcával, saját ZSEBPÉNZZEL (!!). Mindenre gondolni, ami kellhet, és bepakolni azt is, ami nem ;). (Hasonló érzés egyébként szülés előtt is összecsomagolni a kis piros gurulóst.)
Játszótérre indulás előtt pont ez a közérzet kering - velem együtt - a lakásban, és szerencse, hogy nagy a babakocsi alja. Mire mindenre gondolok: homokozójátékok, zsebkendő, Lolának pelenka, törlőkendő, pelenkázó alátét, takaró, víz (vagy egyéb folyadék), rágcsi (műzliszelet, alma, répa). És én még elég szerény motyóval indulok neki. Múltkor összeakadtunk egy anyukával 3 gyerekkel, és még műanyag bili is volt náluk, lógott több hálós, textil és nejlon szatyor a kocsin. Tényleg egyre nehezebb és sokkal több idő szalonképesen elindulni, kinézni... :).
A héten minden nap valamelyik játszin kötöttünk ki. Gyalog mentünk Lolával a fiúkért, és utána vagy Pagony vagy Liget téri vagy kondi park. Úgy lefáradtak, mert negyed hét, fél hét körül kerekedünk gyalogosan, járművesen fel. Lócika eléggé ki is nyúlt estére, és rendszerint ÉHES ;-). Egymást sem piszkálják annyit, Lóci vére le van nyugodva, kevésbé vad és lendületes. Ennek tudom be. Van hol levezetni. 
Én pedig majd beszámolok minden játszótérről Debrecenben ilyen-olyan szempontok alapján. Feltérképezzük mindet. Küldhettek ötletet, tapasztalatot, élményt, ami házak között van eldugva, lehet kisebb-nagyobb. Erre a címre: tukkelutott@gmail.com Aztán jönnek az éttermek és kávézók gyerekes szemmel.





Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése