2016. január 12., kedd

Ömlesztett, LÉDIG születésnap ;-)

Idén sem szerettük volna elbliccelni a családi szülinapot, főleg azért, mert ebben van részünkről egy pici törlesztési, viszonzási szándék is. Járunk ebédelni olykor ide-oda családon belül, karácsonyozni, étterembe enni-inni úgy, hogy meghívott "vendégek" vagyunk. Nekünk pedig ez az egyetlen alkalom, ami elég jól beépült a családi hagyományokba, és végre mi lehetünk a vendéglátók. Most azért sakkoztunk, hogy mikorra is időzítsük, egyáltalán zsúfoljuk-e be a januári táncrendbe, de nyert a hagyományápolás, és hogy a fiúk is szeretik a tömeget :), nagy felhajtást. Kizárásos alapon belőttük az egyetlen szombatot, ami még kb 100% eséllyel bír, és jól céloztunk. Annyi volt a bökkenő, hogy az előző napokban nem voltunk itthon, és az azt megelőzőekben sem voltam már éppen fitt, és tettre-kész :). Így jó pár eltervezett részlet, apróság, ami az én lelkemnek fontos kimaradt. Sebaj. Lesz itt még alkalom a jövőben.
A fiúk nem is tudtak aludni délután annyira pörögtek, sőt a kora délutánra időzített kezdésre annyira begerjedtek, hogy jól le kellett teremteni őket, hogy nyugodjanak már le, és üljenek le legalább 2 percre... Mindig képviseltetve van a pesti rokonság, keresztapa és kapcsolt részei révén, nagyszülők, nagynéni(k) és hozzátartozóik. Mindig kerekedik jó hangulat, finom kv illat, iszogatas-eszegetés, kacarászás. A gyerekek pedig egyenesen imádják, most már a sok ajándék miatt is :D. A vendégség felszívódása után pedig erősen érzik a végét, főleg Mózi szokott hangot adni neki, hogy milyen kár, hogy elmentek, és még este az ágyban is kérdezgeti, hogy vajon kb ki hol jár, merre autózik, alszik-e már stb.
Jó volt, hogy utána volt még egy szusszanós (pakolós-szerelős-délutáni nagy szunyás) vasárnapunk is, mielőtt újra daráljuk a hétköznapokat. Nekem most már heti nst, orvosi vizit.
Ja, és bár a gyerekek nem ismernek egyetlen szuperhősös mesét, Lóci jóérzékkel kiválasztotta a Batman-es gyerekpezsgőt, amit szilveszter óta, csak fiús pálinkaként emleget (mire rájöttem, hogy mire gondol... :)). Most pedig csak mondogatta, hogy betlehemes fiús pálinkát kér :D. 
Tolok majd képeket is.

















1 megjegyzés :

  1. Jó kis mulatság volt! Cukik a gyerkőcök! Az idegenlégiósokat nem tudtam belőni :)

    VálaszTörlés