2023. április 28., péntek

Lótika

 Ahogy leírom a nevét, egyből ugrik utána a fejemben, hogy ‘én kis makim… ❤️”. Nyomokban őrzi még a kicsi kori bumbiságát, imádom benne tetten érni ezeket. 

- Látom magam előtt a bizonytalanságát a lépcsőn, ami mindmáig megvan, ha tök új terepen kell - főleg lefelé - közlekedni. 

- Őrzi az ágyneműk, párnák közé temetkezését, tekeredését, befészkelődését, és saját testhatárainak elmosódását, kicsit kontrollálatlanságát. Ez éjszaka vagy alvásnál abban ütközik ki, hogy mint a gáz részecskék, terjed(ne megállíthatatlanul)  csak a korlát, fal, másik ember teste tartja kordában, egyébként forog, szétvetett tagokkal váratlanul lesújt. 

- Őrült nagy csibész. Már most nem bírom megállni, hogy - amikor bosszantja a többieket vigyorogva, 1000* is rászólok, hogy fejezze be, mert ‘fogy az energia…’, - ne buggyanjon ki belőlem, hogy egyébként baromi idegesítő tud lenni. De NAGYON! Persze ez amilyen gyorsan megfogalmazódik bennem, úgy hussan el, és csak a huncut feje, a szeme vigyorgó villanása marad az emlékezetemben. Meg hogy ezzel együtt úgy imádom ❤️.

- Továbbra sem tartom jó evőnek, pedig nagyon kellene neki, mert sokat mozog :(. Semmi használhatót nem eszik jó ízzel, csak a rakott krumplit, paprikás krumplit, carbonara-t, bolognait, tésztát tésztával, pizza-t, hamburgert,  gomba pörit nokedlivel. Ezen kívül édességet, joghurtot, pudingot, gabonapeleyhet, almát-répát a fürdőkádban 😁.

- Egy vehemens szeretetgombóc, aki nagyot tud robbanni, ha fáradt vagy valami nem úgy sikerül, ahogy szeretné.  Kell neki és igényli a pozitív visszacsatolást, magával vagy nagyon elégedetlen vagy nagyon is elégedett. Olyan jó ezeket írni, közben szembesülni, hogy vajon honnan hozza ezeket…

- Pont annyira szórakozott és elvarázsolt, mint az anyja 😂. Kifordított póló, Lola fekete pólójába bújik focis aláöltözőként, de az is csak nekem tűnt fel a Lidl parkolóban, neki nem 😁. Szidja a nadrágot, cibálja, hogy kicsi, de fel sem merül benne, hogy a Lola fekete farmerjába gyömöszölte bele magát 😂😂😂. Szóval van mire nézni :). 

- Ha bekattan, akkor jobb ha magára hagyjuk némi pátyolgatás után, mert amint felszáll a gőz/köd, ki tudja jól fejezni mi a baja. De addig mindenki hibás, csaló, hazudik a Duolingo is, a tankönyvek, és nem látja a fától az erdőt. Nem lehet kijavítani, mert azt gondolja, neki alapból tudni kell mindent, és ha nem, akkor addig is elfajul a helyzet, hogy a saját fejét üti, hogy ő a hülye :(((. Olyan apróságokon be tud pöccenni, hogy kijavítom szó tanulás közben, hogy nem ‘undre’, hanem ‘under’. Hirtelen nem látja a különbséget, és velem kezd el veszekedni, hogy de hát ő úgy írta, és különben is, és… Jajjj :(((. Szóval nem jó vele tanulni, mert inkább befogja a fülét, közbevág, hogy nem érdekli stb. 

- Iskolában a minta magatartású, tisztelettudó, szorgalmas stb, de ezt nagy feszkó és stressz árán tudja tartani, néha nagyon megfárad, és itthon bújik ki a szög a zsákból. Mondtam is már neki, hogy beszélek az ofővel, hogy cseréljünk kicsit, itthon hadd legyen a kenyérre kenhető, ott meg simán elég lenne a lazább magatartás. 

- Rágja egy ideje a fülünket foci kapuért a kertbe, de itt van a foci pálya a falu végén, tök fölöslegesnek gondoltuk, nem úgy ő. Végül a saját megdolgozott pénzén megvette Húsvétkor ❤️. Így hogy közelben van, csak még gyakrabban rágja a fülem hogy focizzak vele, álljak be a kapuba, hogy sikerélménye legyen, hiszen Apa, mindig ‘csal’, ellene nem tud győzni annyiszor, mint ellenem 😁. És tényleg. Pedig sokat fejlődtem :). Lola is élvezi nagyon.



folyt. köv

Muszáj vagyok máris egy kis frissítést rátolni a posztra:

Péntek este 11 óra mindjárt. Aki ismeri a Duolingo angol nyelvlecke hangját, az képzelje ide a háttérbe most. Attilát bevittem este sörözni a városba a haverjával,  gyerkeket 9 után ágyba bújtattam, fél 10-kor csend volt, én pedig olvasom az ‘Akik már nem leszünk sosem’ könyvet, majd 10 körül zokogva jön Lóci. De azzal a fajta világvége érzéssel, hanggal és kétségbeeséssel, amit pont ismerek. Lenullázódott a 90 napos szériája, amit baromi kitartóan és következetesen csinált, vezette, és most elfelejtette, nincs széria befagyasztója, pedig a 100 napot el akarta érni :(. Most azt írja ki a rendszer, hogy 500 drágakőért cserébe megmentheti (persze rettenet távol áll az 500 drágakőtől), még van egy órája. Megveszve keresi a lehetőséget, hogy hogyan tudna drágakövet gyűjteni, gyűri az angolt este 11-kor. Pont ez az elszánás és akarat, és csakazértis vehemencia tetszik benne. Valszeg nem fog tudni összegyűjteni, én is pörgettem neki a leckéket, még a végén megtanulok angolul én is, és tudom, hogy hót fáradt lesz és zokogni fog ha nem jön össze, de az utolsó pillanatig kitart és nem ereszti ❤️.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése