2016. szeptember 13., kedd

Őszköszöntő település nap

Általában akkor tűzdelem teli a Tűkkelütöttet, ha hirtelen annyi dolog villan be, amit akarok, és kell csinálni, hogy úgy érzem kilátástalan. Elkezdem írni, közben sorra nyitom meg a neten a füleket, hogy így észben legyen, majd ha megcsináltam visszazárogatom a lapokat. Előveszek egy műzliszeletet, melegítek egy kávét, és hogy elcsituljon a fejemben a verseny, hogy melyik dologgal kezdjem (amit kell vagy amit akarok...) kanyarítok egy posztot. Ettől tisztul a fejem, jobban látom utána a fától az erdőt, sőt mi több hatékonyabb is vagyok. 
Volt itt egy falunap, mint utaltam rá tegnap. Már költözés előtt, többen emlegették, hogy a faluban (ok, település-részen, mert ez is Debrecen :)), milyen aktív social life folyik. Vannak programok, mulatságok. Ilyen volt ez az őszi, nekünk az első. Igazi cirkusz és kenyér. Valamiért észre kellett vennem, hogy a falunak nem minden "héjja" jött el, voltak akik zárt kerítés mögött inkább füvet nyírtak, és nem igen márványosították a délutánt. Nekem nincs az ilyennel semmi bajom. Annak örülök, hogy valaki egyáltalán időt és energiát szán a közösség életben tartására, jobbítására, egymás megismerésére, szórakoztatására. 13:00-kor kezdődött a program a 6-12 éves gyerekek vetélkedőivel a település utcáin, majd kettőtől Kökény Matyi bábelőadás az Ort-Iki bemutatásában. Közben arcfestés, vásári játékok, kürtőskalács, büfé, sütivásár, néptánc bemutató, Szeredás performansz, másik vásári komédia, lovas szekerezés a település utcáin, töltöttkáposztás vacsi, tombola, esti utcabál. Lehetett süti felajánlással élni, és természetesen éltünk is kalózos szilvás muffinnal, amiket becsületkassza javára árultak, és ment a település alapítványi perselyébe. Azt kell mondjam, elsőként fogyott el a muffin, szurkáltunk bele a fiúkkal kalóz zászlós és kincses sziget térképes pálcikákat, és kalózos volt a papír is :)).
A gyerekeket most festették ki először macinak és tigrisnek, nagyon cukik voltak. Mózit imádják a darazsak, méhek, így az idei szezon sem múlt el darázscsípés nélkül :(.
Itt gyűjtöttem be az infókat a csigatészta-készítő alkalmakról, gyógytornáról, csipkeverésről, és itt jött a jó ötlet, hogy a sok összegyűjtött magazint, amiket nincs szívem kidobni, beviszem a közösségi ház olvasótermébe, és ott majd jól hasznát veszik még.

egy nagyon jól sikerült szelfi-sorozat,
amíg várjuk a sütő előtt a muffint I. ... :)

egy nagyon jól sikerült szelfi-sorozat, 
amíg várjuk a sütő előtt a muffint II. ... :)
Lócika mostanában rendkívül anyaközpontú, ami olyan jóóóó :). Most ő van az özön Szeretlek, Anya ... korszakában.

Fiúk a kordén


4 megjegyzés :

  1. Olyan jók a képek... igazi boldog Sári!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Még a végén kedvet kapok és oda költözöm :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye, hogy ugye :)? Gyere, Marikáék is jönnek ;-)

      Törlés
    2. Ugye, hogy ugye :)? Gyere, Marikáék is jönnek ;-)

      Törlés