2016. november 25., péntek

Soft Opening - Kis Padlizsán - étterem, ...mert szeretjük

a Kis Padlizsán hajnala -
nem tudom direkt-e, de ezt is látom a logóban ;-)

Nanááá, hogy megírom. Small És Sweet ;-) Ráadásul Miklós bá hozza december 5-én a vegán bisztró nyitását. Egyenesen bele Marika és Béla hétmérföldes csizmájába.

Kicsi vagy Nagy, nekem a padlizsán eddig a trutymákos, de annál finomabb padlizsánkrémet jelentette vagy az aláröffentett és összeesett, tűzön sütött zöldséget. Marikának és Bélának sikerült visszavarázsolni rá a fejemben a fényes lila színt, és a gömbölyded formát. Jelen állás szerint a padlizsánról nagyítóra és/vagy serpenyőre asszociálok, megindult a brandépítés a fejemben. Ikonikus formává vált a logójukban megjelenő ábra és szín. Csak így tovább! Működjön így a többiek fejében is.

A barátok kiterjesztett családtagok. A technika és a telefon app-ok pedig annyira tökéletesek, hogy szinte bent szuszogunk mi is a bontakozó Kis Padlizsánban, érzékeljük azt a fáradtságos, de lusta nagy buborékokkal rotyogó NÁDcukormázas álmot és eltökéltséget, sőt mi több elhivatottságot, hogy végre Debrecen Megyei Jogú Városának is legyen egy, sőt ELSŐ Vegán Bisztrója, ahol már nem csak zárt konyhák mögül, rendelés útján futnak szét az ízek, hanem be lehet tanyázgatni a nap bármely 11 és 17 óra közötti szakában. Ebben a téli fakó, hideg időben a legeslegjobb.

Mi ismerünk kulisszatitkokat, és olyan biztonságot adó érzés, hogy az ötlet és életszemlélet mögött meghúzódó értékrend kongruens. Mert így működnek a nap bármely szakában mindketten. Hogy a vegyszer és hígítómentes festékek, a lebomló csomagoló anyagok, a konyha karbantartásához szükséges tisztítószerek is mind-mind ennek a szemléletnek tökéletesen passzentos hozzávalói. Ezek nem hangsúlyozandó marketing klisék, hanem ez Marika és Béla, akiknek többek között lemaradtunk az esküvőjük elejéről, de ez tudjuk, hogy családi vonás :D.

Mi ismerjük ennek az egész bisztrónak az évekkel ezelőtti torokszorító előzményeit, és az eddig vezető lépéseit, amihez nem kis bátorság kellett. Mondhatom, hogy Mi, barátnők maximálisan kéznél voltunk, ha az ízeket kellett tesztelni egy-egy ÖTYÉn vagy azon túl ;-), és nem kétszínű megalapozottsággal biztattuk Őket, hanem tudjuk, hogy ez az útjuk. Bízom Benne, hogy erre Debrecen is felkészül(t) kellő tudással és intelligenciával, valamint tisztában lesz a vegán ételek másságával, és üdítő alternatívaként fogadja be, nem a hagyományos (magyar) konyha trónfosztójaként gáncsolja ki.
Mielőtt azt hinnétek, hogy fizetett hirdetést olvastok vagy PR cikket, szó sincs ilyenről. Én magam kértem engedélyt Marikától, hogy egy posztot kerekítsek belőle, mert én betűben jobb vagyok, mint szóban, és hátha sejti, hogy mennyire nagyon-nagyon várom a nyitást, és mennyire büszke vagyok rájuk, hogy eddig eljutottak. Tudjátok. A piros szívecske karakterek megöli a html-t a blogban... azért nem szerepel a sor végén.

Elérhetőségeik:
Web
Facbook
Cím 2016 DECEMBER 5-től!!!: Debrecen, Pesti utca 7.
Telefonszám: +36 30 717 4394

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése