2013. december 4., szerda

Gyorsan, amíg el nem felejtem

Mikulás-muri vége, elvonultak a gyerekek, pakolászunk közösen Mózival, kérdezgetem, hogy jó volt-e, hogy itt voltak a gyerekek, mi volt a legjobb stb. Lelkesen bólogat, majd kérdi tőlem, hogy mit evett. Sorolom, hogy mennyi mindent :), de nem látom egyelőre, hova akar kilyukadni. A következő kérdés, hogy ki hozott virágot? Miért evett ő virágot???! Még most sem látom a végét a gondolatmenetének, de látom rajta is, pakolja a szavakat, keres a szemével is az agyában :). Aaaztááán megvan a válasz bennem egy villanás alatt :D!!! Zsófiék hoztak almaSZIRMOT (itt köszön a képbe a virág...), és az ízlett neki nagyon. Mekkora jófejek a gyerekek.

A másik szintén ma. Fürdés után törölgetem, ugrabugrál az ágyon, Gizi nénit (doktor nénink) emlegeti örökösen, kérdezi, hol lakik, van-e kisfia, alszik-e már Gizi néni stb. Ez az egyik a szál.
A másik: vmikor két hónapja formán sétálunk haza a Kossuth utcán, és a Keszkendő kirakatát nézegetjük, majd arrébb kapom a kirakat elől, hogy ne ténferegjen bele egy hétvégi buliról ott maradt hányásba... Kérdezi, mi az, ki volt, miért, mikor stb-stb :). Mindig kell valami válasz, nem is hagynám annyiba, hipotetikusan tesztelünk. Vagy egy kisgyerek, aki beteg volt, és ment Gizi nénihez, de nem ért el addig.... Vagy Mózi szerint inkább egy öreg bácsi. Ok, lehet. Azzal még nem terhelem, hogy valaki részegen odahányt. Ennyiben maradtunk akkor. Meg hogy majd az eső elmossa. De az emlék eleven. Mikor legutóbb esett az eső, és reggel a bölcsibe készülve gumicsizmit húzunk kómásan megemlíti, mintha ez egyenes következmény lenne az esőnek, és semmi másnak - de szó sem volt róla hónapok óta - hogy akkor most lemossa az eső a hányást, amit a kisgyerek odahányt.
Ebből a kettő szálból kombinálja össze Apát. Ezt a gusztiságot emlegeti Gizi néni kapcsán, és hogy hogyan gyógyította meg Gizi néni. Kérdezem ilyenkor, hogy őt hogy szokta? Mivel? Mit ír fel? Mit kell inni, mennyit kell aludni, mennyit kell enni stb. Amikor ott tartok a kérdésben, hogy őt mivel gyógyította meg, akkor rávágja, hogy APÁVAL. Egyértelmű, hogy ki hiányzik a családból ....:S.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése